//

Індія: Церква створила структуру для боротьби з торгівлею людьми

Інформагентство Fides повідомляє, що в новому році Церква в Індії вирішила  організовано боротися з таким соціальним злом як торгівлею людьми та експлуатацією людини. За оцінками,  дафеномен зачіпає від 20 до 60 мільйонів людей. Велика частина жертв, на котрих процвітають зарплати злочинців, - жінки та дівчатка. Архиєпископ Калькутти Лукас Сіркар назвав цю дійсність надзвичайною ситуацією.

 

Архиєпископ створив "цільові групи", щоб звільняти з сексуальної насильницької неволі "маленьких рабинь". Діє соціальний Центр для їх реабілітації "Сева Кендра Калькутти". Створено 50 католицьких "відділень нагляду" в різних спільнотах. Спеціальні комітети утворюють групи з 30 юнаків у кожній місцевості Західної Бенгалії, щоб контролювати це явище. Є також 50 груп дівчаток-підлітків, котрі, як "антени", будуть повідомляти про появу работоргівців в їх місцевостях.

 

Центр у Калькутті використовує сучасні засоби зв'язку, має прямий контакт з антикримінальним урядовим департаментом, та іншими об'єднаннями і з керівниками населених пунктів: це допомагає вести спільні превентивні операції.


Зараз у центрі «Сева Кендра Калькутти,  знаходиться дівчина  Шейла із сільської місцевості Західної Бенгалії. Їй запропонували роботу офіціантки в місті, але замість того продали в бордель в Мумбаї, де вона була змушена займатися проституцією і приймати по 25 клієнтів на день. "Кожен раз, коли я пручалася, мене жорстоко били на очах у інших дівчаток», - розповідає Шейла. Соціальний працівник за допомогою поліції Мумбая врятував Шейлу та інших дівчат, котрі зараз продовжують лікування в католицькій структурі.

 

За матеріалами radiovaticana.org