//

Індія: Церква допомагає фермерам

Боротьба за справедливість в Індії – це частина євангелізації – підкреслює кардинал Телесфор Топпо у зв’язку з підтримкою місцевої церкви протесту виробників бавовни. В ньому беруть участь 5 тисяч фермерів, які збанкрутували через неврожай і заборгованості, оскільки не дістали урядової допомоги.
 

 

Крім підтримки протесту церква долучилась до конкретної допомоги цим людям. Спільно з Карітас Індія церква проводить програму регенерації фермерства на території, що постраждала від неврожаю. В рамках цієї програми, реалізованої салезіанськими монахами, фермери вчаться керувати водою і давати раду з поганими ефектами хімізації так, щоб мати сезонну мозливість вирощування овочів. Завдяки цьому заборговані фермери дістають додаткові доходи і можуть розвивати основну фермерську діяльність.

 

Розповідаючи про заангажування церкви в допомогу фермерах в різних частинах Індії кардинал Топпо підкреслює: «Боротьба, яку проводимо в оборону фермерів і сільськогосподарських земель , продовжується. Це боротьба за справедливість, яка є також частиною євангелізації».
 

За матеріалами: Radio Watykanskie