//

Індія: сучасні ідеології провокують насильство

Відповідно до слів індійського єпископа Фелікса Махади, збільшення випадків сексуального насильства в Індії пов'язане з відсутністю виховання і навчання цінностям, етиці та повазі до гідності та життя іншої людини. В інтерв'ю радіо Ватикану єрарх, кажучи про ситуацію в країні, зазначив, що кількість поліцейських, які повинні забезпечувати громадський порядок, непропорційно мала відносно загальної чисельності населення країни. Крім того, широко поширені бандитизм і корупція. На думку єпископа, поширеним феноменом є безкарність дітей багатих людей і політиків, які часто здійснюють злочини сексуального характеру. Єрарх зазначив, що індійському суспільству необхідно більше звертати увагу на освіту в сфері поваги до жінок і їхніх прав, але держава говорить в першу чергу про необхідність введення більш жорсткого покарання для насильників, аж до смертної кари.


"Почнемо з індійської родини, яка сьогодні перебуває під впливом глобалізації, де молоді люди не навчені цінностям та етиці. Світ став занадто орієнтованим на споживацтво і моральний релятивізм. У такому випадку, мені здається, що вина не тільки тих, хто чинить насильство, але також громадськості, яка не раз недооцінювала життя жінок і дівчат. Але не у всій Індії так", - сказав єпископ Махада.


Також на небезпеку сучасних ідеологій в даному контексті звернув італійський журналіст і антрополог Алессандро Чисілін. В інтерв'ю радіо Ватикану він розповів, що за минулий рік в Індії було зареєстровано 25 тис. випадків сексуального насильства, що на 800% більше ніж 40 років тому. За словами експерта, більшість злочинів відбувається на півночі країни, більш урбанізованої і відірваної від традиційних цінностей і культури. "Це говорить, що вина тут не в індійській культурі, але якраз у зворотному", - сказав антрополог.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va