//

Індія: понад 1000 випадків дискримінації християн в 2010 р.

"Протягом 2010 р. в Індії було зареєстровано понад 1000 випадків дискримінації щодо християн", - повідомляє інформаційне агентство "Fides". 8 листопада Індійська Рада християн організувала зустріч, в ході якої було сказано, що індуїстські фундаменталісти дуже активно закликають до релігійної ненависті та нападів на релігійні меншини.

 

Нагадується про численні акти вандалізму вчиненні над християнськими святинями в різних регіонах Індії. Представники Ради християн звертаються до влади країни із закликом "вжити правові заходи щодо винних в цих актах". Прийняття законопроекту спрямованого на заборону дискримінації на релігійному ґрунті підтримують Католицька Церква та інші релігійні меншини в Індії.

 

Відзначається, що посиленню нетерпимості сприяють екстремістські індуїстські організації, які звинувачують християн в прозелітизмі. "Індуїстські екстремісти часто платять бідним жителям країни за проведення актів вандалізму над християнськими релігійними об'єктами", - відзначає агентство "Fides".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё