//

Індія: переслідувачі християн на волі

В індійському штаті Орісса під заставу звільнено двох виконавців насильства над католицькою монахинею. Групове насильство відбулося під час погромів християн у 2008 році. Індійське духовенство і правозахисники стривожені цим фактом. Суд мотивував рішення відсутністю достатніх доказів провини.

 

Відповідно до повідомлень правозахисників, обидва звільнені чоловіки були головними організаторами брутальних атак на християн в дистрикті Кандхамал у 2008 р. На їх думку обидва засуджені, але перебуваючі на волі співорганізатори погромів залякують місцеву поліцію. Один з них був місцевим секретарем проіндуїстської і націоналістичної Народної Партії (BJP). З двадцяти двох осіб, заарештованих у зв'язку з насильством над монахинею, сімнадцять вийшли на волю під заставу. Архиєпископ Рафаель Чінат, колишній глава Церкви в Оріссі зауважує: „Деякі криміналісти були засуджені судом, але тривожить те, що частина цих криміналістів і нападників все ще є на волі”.

 

Католицькі священики з Орісси висловлюють думку, що рішення Верховного Суду цього штату ускладнить перебіг мирного процесу в Кандхамалі, місці найбільшої різанини християн в 2008 році. Відповідальними за атаки на християн в Оріссі є групи фундаменталістів-індуїстів.


За матеріалами Radio Watykańskie