//

Індія очікує нової святої

Індійські католики очікують у найближчому часі канонізації бл. Еуфразії від Найсвятішого Серця Ісусового. Це буде друга індійська свята в історії Католицької Церкви в Індії. Сиро-малабарська монахиня була винесена на вівтар у 2006 році.

 

Конгрегація з канонізації святих підготувала т.зв. positio – офіційну біографію майбутньої святої. Документація, що стосується чудесного зцілення хлопчика за заступництвом Еуфразії, представлена у Ватикані минулого року. Також у рамках канонізаційних процедур Апостольський нунцій в Індії архиєпископ Сальваторе Пенначіо склав особистий візит до Оллуру (штат Керала), де жила монахиня зі Згромадження Сестер Матері Кармелю. Це згромадження сиро-малабарської Церкви, що залишився в союзі зі Святим Престолом. Вона ревно практикувала культ Євхаристії та молитву на вервиці; багато часу провела у поклонінні Найсвятішим Дарам; поєднувала контемпляцію  з  апостольською діяльністю. ЇЇ називали  "матір’ю, що молиться " або "ходячим кивотом." Говорячи про культ блаженної, представник єпископів Індії зазначив: "Тисячі людей відвідують її могилу і моляться про її заступництво. Багато людей кажуть, що за її посередництвом отримали різні ласки. Вона стала людина, яку обожнюють і вихваляють люди", – сказав о. Бабу Джозеф.

 

Декрет Конгрегації з Канонізації Святих про героїчні чесноти Слугині Божої було зачитано у присутності Папи Римського Івана Павла II у 2002 році, а у 2006 році сестру Еуфразію визнали блаженною.

 

За матеріалами Radio Watykańskie