//

Індія: Нова хвиля антихристиянського насильства в Оріссі

Індійський штат Орісса знов став театром насилля проти християн.


Після драматичних епізодів, що мали місце в 2007 і 2008, місцева громада знову охоплена страхом. Деякі місцеві джерела повідомили ватиканське агентство "Fides", що з грудня місяця минулого року християни району Малканджірі неодноразово піддавалися нападам.


В останні тридцять днів напади особливо посилилися. За цей період відбулося більше 10 випадків, в результаті яких поранено кількох віруючих, серед них вагітні жінки і діти.


Пастор Віджай Пурусу євангельської церкви  "Betel Church" заявив, що на християн нападали і жорстоко били в нічний час. Принаймні, чотири сім'ї, злякавшись терору, покинули своє житло.


Під час нападів 2007-2008 в Оріссі, центрально-східному штаті Індії, було спалено понад 6600 будинків християн, більше 56000 чоловік стали біженцями.


Останні події були спровоковані тим же угрупуванням - войовничими фундаменталістами індуїстів «Раштрія Свайамсевак Сангх» (RSS), яке уникло покарання, за вчинені злочини три роки тому.


Звернення християн в поліцію за останні тижні залишилися без відповіді і не було зроблено жодних офіційних дій для припинення нападів.


За повідомленнями джерел агентства "Fides", «атаки викликані тим фактом, що індуси продовжують зневажати і заздрити відмінній роботі, що виконується християнами в соціальній, медичній і благодійній сферах».


У цьому контексті, Всеіндійська християнська рада (AICC) направила меморандум Міністрові внутрішніх справ Індійського Союзу П. Кідамбараму і прем'єр-міністрові Штату Орісса Навєєну Патнаїку, вимагаючи створення «Національного слідчого агентства» для доказів відповідальності екстремістської індуїстської мережі «Санг Парівар» за напади 2008.


Насильства відбуваються не лише в штаті Орісса. 1 лютого в Джайпурі, в Раджастані  (північно-західна Індія) християнський пастор став мішенню кількох молодих екстремістів на мотоциклах, які ображали його, роздягли, побили і змусили пробігти більше 5 кілометрів по головній вулиці міста.


Не дивлячись на звернення в поліцію, до цих пір не був арештований жоден з нападників.

 

Джерело: www.catholic.uz