//

Індія: Не всі винні відповіли за переслідування в Оріссі

До шести років позбавлення волі засудили 12 учасників погрому християн в індійському штаті Орісса. Переслідування, яке коштувало життя 90 осіб, а десятки тисяч залишилися без житла, відбулося 2008 року і було найкривавішим в історії незалежної Індії.


Місцева Церква назвала вирок "ще один кроком до справедливості". Вона нагадала, однак, що багатьох осіб, які здійснювали переслідування, виправдали, а інших навіть не судили. Серед них є член Законодавчих зборів штату Орісса, якого, незважаючи на незаперечні докази, вважають занадто поважною особою, щоби судити.


"Переслідування зміцнили Церкву в штаті Орісса. Плодами терпінь є нові покликання", – вказує Архиєпископ Джон Барва з Архиєпархії, що розташована на території жорстоких переслідувань. "Люди пробачили своїх катів, це звільнило їхні серцях від ненависті та відкрило для надії", – наголошує єрарх. Також він нагадав, що в районі Кандхамал, де відбулися найбільші масові вбивства, висвятили першого в історії священика, що походить з цього регіону, о. Сангарама Сенапаті.


За матеріалами: Radio Watykańskie