//

Індія: беатифіковано першого індуса-мирянина

 2 грудня до слави вівтарів був піднесений перший індус-мирянин Девасахаяма Піллай, батько родини, загиблої мученицькою смертю за християнську віру.

 

Беатифікаційну Літургію в Котер, в індійському штаті Керала, очолив кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації. Новий блаженний народився в 1712 в заможній родині індуїстського священика. Молодий Піллай отримав гарну освіту й швидко зробив кар'єру при королівському дворі. Однак під час військово-морської експедиції до Голландії зацікавився християнською вірою. У 1745 навернувся на католицтво. Після повернення на батьківщину привів до християнської віри всю свою сім'ю та інших членів родини. З цього моменту Піллай почав проводити справжню євангелізацію серед свого народу. За це був заарештований і після довгих катувань був засуджений до смертної кари. Загинув у 1752 р.,  маючи лише 40 років.

 

"Новий блаженний являється для нас взірцем стійкості у вірі і в її свідоцтві. Своїм життям і діяльністю він невпинно сповіщав про Христа і про Його спасіння всього  людства", - сказав кардинал Анджело Амато.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va