//

Індійський Архиєпископ попрощався з вірними Орісси

 «Ви хоробрі, сповнені віри і витривалі. Я вами горджуся.» З такими словами підтримки звернувся до вірних в штаті Орісса Архиєпископ Рафаель Чінат, ординарій-емерит архиєпархії Бубанесвар-Катака. На початку квітня він передає повноваження своєму наступнику і вже зараз прощається зі своїми вірними.

 

Під час погромів, що тривали близько місяця в штаті Орісса у 2008 році загинуло понад 100 осіб. Близько 5 тисяч будинків, 350 каплиць, а також багато церковних установ було зруйновано або спалено. 50 тисяч осіб втратили дах над головою.

 

Прелат також закликав християн цього регіону бути обережними, оскільки не відомо як довго триватиме там мир. «Для уряду, мир повернувся, але я не впевнений, що він триватиме довго» - зазначив він 17 березня під час зустрічі з вірними району Кандхамал,-  повідомляє UCANews.

 

Архиєпископ також закликав мирян «не сидіти, склавши руки, а продовжувати боротьбу за наші конституційні права, особливо за релігійну свободу для осягнення постійного миру».

 

Як зазначають мешканці регіону, Архиєпископ Чінат був екуменічним лідером в цьому регіоні, а також представником різних деномінацій у Верховному Суді.

 

За матеріалами Radio Watykańskie та UCANews