//

Індійські єпископи закликають до миру в Ассамі

Наказ застосувати зброю до учасників замішань у індійському штаті Ассам отримали місцеві сили безпеки. Там тривають сутички між місцевими мешканцями плем’я Бодо з мусульманськими перебіжчиками із Західного Бенгалу і Бангладешу. У результаті вже загинуло 32 людини, а 170 тисяч осіб були змушені покинути свої домівки.

 


«Це виглядає, як війна, самі не знаємо, що робити» - сказала Яна Басуматарі, мирянка, відповідальна за католицьку спільноту у районі Кохрайхар. Сутички розпочались кілька днів тому вбивством чотирьох тубільців, за що засуджено мусульманських поселенців.

 


Католицька представниця говорить про паніку, яка панує серед мешканців і провокує їх втікати до продовольчих таборів: «Ми вживаємо всі можливі способи безпеки. Жінки і діти вночі переховуються на території нашої парафії, а мужчини тримають варту назовні».

 


Єпископат Індії звернувся із закликом зберегти мир у регіону, в якому висловили свій біль з приводу актів насильства і закликали шукати шляхи подальшого співіснування всіх етнічних груп у дусі любові і братерства. Зі свого боку Католицька Церква висловила також співчуття всім постраждалим у сутичках, а також запевнила, що шукатиме співпраці із адміністрацією штату і позаурядовими організаціями для допомоги жертвам ситуації.

 


Після значного напливу мусульман члени племені Бодо стали меншістю і погрузли у бідності та голоді. Масовий переїзд мусульман стався за згоди місцевої влади.

 

За матеріалами: radiovaticana.org