//

Індійські єпископи: насильство і тероризм в ім'я Бога неприпустимі

Католицькі єпископи Індії закликали до збереження миру і гармонії в країні. У своєму спеціальному зверненні після терористичного акту, який відбувся 7 вересня перед будівлею Верховного Суду в Делі, єрархи засудили будь-які прояви насильства в ім'я Бога.

 

"Єпископат Індії глибоко схвильований цими проявами насильства і тероризму. - сказав в інтерв'ю агентству "Fides" кардинал Освальд Грасіас, архиєпископ Мумбаю і голова індійського єпископату. - Ми засуджуємо винних у тому, що сталося і ще раз закликаємо всіх до побудови миру і братерства в країні ". "Церква хоче сприяти зміцненню любові і гармонії в суспільстві", - сказав єрарх.

 

Кардинал Грасіас також розповів про важкий стан християн в Індії. Він нагадав про недавнє пошкодження костелу в штаті Керала. "Ми завжди сприймаємо з великим болем такі акти насильства. На щастя, вони мають непостійний характер і не відбуваються у всій Індії, так як жителі нашої країни - це люди, які люблять мир ", - сказав єрарх. Голова індійського єпископату зазначив, що Церква в Індії нагадує представникам екстремістських угруповань, що насильство в ім'я релігії, не відповідає самій її суті. "Християни хочуть розширювати любов і служити нації. Вони завжди будуть віддані цим цінностям ", - зазначив кардинал.

 

У результаті вибуху пристрою, який терористи залишили перед входом в будівлю Верховного Суду в Делі 7 вересня загинуло 9 людей і 45 були поранені. Відповідальність за теракт взяла на себе одна з ісламських екстремістських угруповань, що діє в Індії.


За матеріалами Ватыканскае радыё