//

Індійські християни протестують

В понеділок, 25 липня, християни Індії почали трьохденний голодний страйк у столиці країни, вимагаючи статутних переваг для їх членів із колишніх недоторканих каст.


«Ми виступаємо у мирному протесті і будемо боротись доти, доки не доб’ємося справедливості» - зазначив Архиєпископ Вінсент Концессао у промові до 150 осіб, що зібралися для протесту.


Голодний страйк триватиме до 28 липня і завершиться масовою ходою до приміщення парламенту за участю єпископів, священиків та мирян усіх християнських  деномінацій.


Як зазначив секретар Конференції католицьких єпископів Індії, організатори очікують, що до них долучаться і представники інших релігій.


Причиною для проведення протесту є несправедливе ставлення до представників християнських та мусульманських далітів у Індії. Конституція цієї країни передбачає місця в законодавчих органах та освітніх закладах для груп далітів буддистів, індуїстів та сикхів. Однак християнам та мусульманам відмовляють у цих перевагах, посилаючись на те, що ці релігії не визнають кастову систему.


Християни настоюють на тому, що така позиція порушує конституцію, яка гарантує рівні права для всіх мешканців країни.


За матеріалами www.cathnewsindia.com