//

Індійська поліція заарештувала трьох католиків, які допомагали прокаженим

Індійська поліція заарештувала трьох католиків в штаті Карнатака за наклепницьким звинуваченням в насильному наверненню прокажених в християнство, повідомляє 14 червня "AsiaNews.it".


За словами поліцейських, християни запропонували прокаженим їжу, одяг і притулок перед початком навчання їх християнським молитвам і іншим ритуалам. Християни, проте, стверджують, що це була щорічна акція допомоги хворим людям, яких вони не збиралися навертати до своєї віри.


"Держава повинна гарантувати безпеку християнській меншості, яка вразлива для залякування і насильства, які виправдовуються ім'ям релігії", - вважає Саян Георг, глава Всесвітньої ради індійських християн.


Християнська спільнота Карнатаки є мішенню радикальних індуїстів з травня 2008 р., коли ультранаціоналістична індуїстська партія прийшла до влади. Тоді як християни постійно потрапляють у в'язницю, допитуються і звинувачуються радикальними індуїстами в різних злочинах, нападники залишаються на волі.


Як і в попередні роки, католик Генрі Баптіст Ройбен організував в своєму будинку день служіння прокаженим, коли він роздавав одяг, їжу і інші предмети вжитку, двадцять індуїстів з'явилися до нього додому з обшуком і звинуватили всю його сім'ю в насильному наверненні прокажених в християнство. Вони подзвонили в поліцію і не дали католикові можливості пояснити ситуацію. Місцевий інспектор поліції прибув дуже швидко і відвів з собою Ройбена і двох прокажених. Їх звинувачують в "образі релігійних почуттів".


Саян Георг піддав критиці роботу виконавчих органів: "Поліція проігнорувала крики присутніх при цьому хворих людей, які намагалися всіма можливими способами пояснити, що це регулярний щорічний захід, під час якого їм надається допомога, і що не робилося жодних спроб навернути їх".

 

Джерело: www.portal-credo.ru