//

Інавгурація благодійної організації «Фундація духовного відродження»

В рамках святкування храмового празнику Архикатедрального Собору св. Юрія, Львівської митрополії, відбулась презентація  благодійної організації «Фундація духовного відродження», засновником якої є Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ.

 

Головною метою новоствореної фундації є відродження Львівської Архиєпархії та її комісій, а також підтримка діяльності та розвитку Львівської  Духовної Семінарії Святого Духа.

 

Презентація фонду відбувалась після спільної Ахиєрейської Літургії, яку очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор. У співслужінні з єпископом помічником Преосвященним Владикою Венедиктом та єпископом Донецько-Харківського  Екзархату Преосвященним Владикою Степаном. Під час святкового фуршету в невимушеній атмосфері, урочистості  якій додавав спів  октету Львівської  Духовної Семінарії «Теофорос», було представлено завдання і діяльність Катехитичної та Молодіжної Комісій Львівської Архиєпархії, а також Львівської  Духовної Семінарії Святого Духа. 

 

«Як відомо для ефективної праці чисельних комісій Львівської Архиєпархії потрібні чималі кошти. Знаходити ці кошти покликана новостворена фундація. Ці кошти окупляться сторицею і ми з вами вже є свідками значних суспільних перемін. Адже комісії працюють над духовним, моральним та громадянським вихованням підростаючого покоління та відродженням християнських традицій та цінностей у людей зрілого віку. Отож, ставши жертводавцем  «Фундації духовного відродження», ми співпрацюємо із Комісіями. Зробити свій внесок можна вже сьогодні, задекларувавши суму, яку маємо намір пожертвувати на цю так необхідну працю, не зволікаючи і не відкладаючи на потім» -  заохотив усіх присутніх о.-др. Борис Гудзяк, ректор Українського Католицького Університету, зробивши першу вкладку до фундації у розмірі 10 000 гривень.

 

На завершення презентації «Фундації духовного відродження» Преосвященний Владика Венедикт, Голова благодійної організації, подякував всім гостям і працівникам за прийняте запрошення та уділив своє Архиєрейське благословення.


Віра Ценглевич,
Голова Комісії з питань євангелізації Львівської  Архиєпархії