//

Імам погрожує Італії: «Помруть 11 тисяч чоловік»

У Тріполі звучать заклики до джихаду. Імам обіцяє помститися за загибель 11 релігійних діячів, пише Гуїдо Руотоло в газеті La Stampa.


«Тисяча смертей за кожного вбитого імама, тобто 11 тис. невинних жертв - італійців, французів, датчан, англійців, громадян Катару і ОАЕ. Йдеться про фатву імаму Нуреддіна аль-Міджра: він загрожує помститися за 11 імамів, яких було вбито в п'ятницю бомбами НАТО в Бреге, нафтовому центрі, за який все ще б'ються прибічники Муаммара Каддафі і повстанці», - повідомляє видання.


«Командування НАТО в Брюсселі ніяк не коментує загрозу. Прес-секретар Північноатлантичного альянсу Кармен Ромеро підтверджує, що сили НАТО бомбили бункер, в якому знаходився командний пункт, і говорить, що не може підтвердити або спростувати загибель 16 цивільних осіб», - пише кореспондент.


Імам Бенгазі Усама Ессалабі зазначив: «Тріполі стверджує, що 11 імамів повинні були відправитись до Бенгазі, щоб спробувати домовитися про припинення вогню. Але ми про їх існування нічого не знали. Переглядаючи телерепортажі, за одягом, який був на убитих, ми не зуміли розпізнати жодного імама».


«Чи справді там були імами? Таким питанням задаються в Бенгазі. Каддафі завжди був нетерпимий до ісламського радикалізму і завжди пригнічував релігійну опозицію, арештовуючи служителів культу або усуваючи їх фізично, як це було у в'язниці Абу Салім в 1996 році (тоді було розстріляно 1270 ув'язнених, більшість - священики)», - пише кореспондент.

 

Джерело: www.blagovest-info.ru