//

III Всесвітній конгрес душпастирства іноземних студентів у Римі

До 3 грудня триватиме робота третього Всесвітнього конгресу душпастирства іноземних студентів, організованого Папською радою душпастирства емігрантів і подорожуючих. Глобалізація, важкі умови на батьківщині і розвиток міжвузівських зв'язків, почали в останні роки сильно впливати на соціально-політичний та економічний стан багатьох країн. Як зазначив голова Ради, Архиєпископ Антоніо Марія Вельо, ці явища все більше привертають увагу Церкви і всього людства.

 

Ватиканське Радіо інформує, що у Конгресі беруть участь близько 135 делегатів з 36 країн Європи, Америки, Азії, Африки та країн Близького Сходу, серед них - близько тридцяти студентів. Особливість зустрічі полягає в тому, що в ній беруть участь теж православні, англікани і лютерани. Сама тема - контакт між культурами - ставити в центрі форуму роль студентів, які в сьогоднішньому світі стають "героями нової євангелізації".

 

На конгресі обговорюються рекомендації для єпископських конференцій зі сприяння підготовки капеланів і душпастирів для студентських середовищ. Навчання за кордоном вимагає особливої душпастирської турботи і духовної допомоги тим, хто відірваний від дому та звичного середовища, сприяння клімату солідарності і підтримки в багатонаціональному оточенні.

 

Архиєпископ Антоніо Марія Вельо висловив переконання, що існує необхідність заохочувати студентів створювати атмосферу взаємної поваги, діалогу, дружби, заснованих на співпраці і взаємній підтримці.

 

Щорічно близько трьох мільйонів студентів у всьому світі залишають батьківщину, щоб відправитися на навчання. Їх кількість зростає. Очікується, що в 2025 р. таких студентів буде 7 мільйонів.