//

Ідіть та зробіть учнями всі народи. Послання Папи Венедикта XVI на Всесвітній День Молоді 2013 (підсумок)

У п’ятницю, 16 листопада 2012 р., у Ватикані оприлюднено послання Папи Бенедикта XVI на Всесвітній День Молоді, який ід 23 до 28 липня наступного року в відбуватиметься в бразилійському Ріо-де-Жанейро на тему: «Ідіть та зробіть учнями всі народи».

 

Святіший Отець закликає молодь бути першими місіонерами серед ровесників, зокрема, в світі цифрових комунікацій, ділячись «красою зустрічі» з Ісусом та радістю, «яка народжується із цієї зустрічі». «Дозвольте, щоб вас провадила сила Божої любові, дозвольте, щоб ця любов перемогла схильність замикатися у своєму світі, у своїх звичках, майте відвагу “вирушити” із себе самих, щоб “іти” назустріч ближнім та вести їх до зустрічі з Богом».

 

Бенедикт XVI пригадує слова блаженного Івана Павла ІІ: «Віра зміцнюється, коли її дарувати», а також заохочує молодь, читаючи катехизм, пізнавати її так докладно, як, наприклад, «спеціаліст з інформатики знає комп’ютер чи операційну систему».

 

Скеровуючи погляд до відомої статуї Христа Відкупителя з розкритими обіймами, що височіє над Ріо-де-Жанейро, Папа закликає юнаків і дівчат: «Будьте ви серцем та раменами Ісуса! Ідіть та свідчіть Його любов, будьте новими місіонерами, окриленими любов’ю та гостинністю!» Святіший Отець заохочує відкривати своє серце для усіх, шукаючи шляхів до діалогу «в простоті та пошані», бо такий діалог приносить плоди. «А коли почуваєтеся невідповідними, нездатними, слабкими, щоб звіщати та свідчити віру, не бійтеся, – зауважує Бенедикт XVI. – Євангелізація не є нашою ініціативою і не залежить в першу чергу від наших талантів, це – довірлива та слухняна відповідь на Божий поклик».

 

У цьому контексті Папа бажає молоді, щоб ніщо, ні труднощі, ні незрозуміння, не «спонукали вас відмовитися від того, щоб нести Євангеліє у місця, де перебуваєте». А для цього слід жити у спільності Церкви, адже «ніхто самостійно не може бути свідком Євангелія».

 

Джерело: Радіо Ватикан