//

iBreviary на твоєму смартфоні

Отець Паоло Падріні розробив мультимедійну аплікацію бревіарію. «iBreviary - Pro Terra Sancta» розроблений для смартфонів  Windows Phone 7 і відтепер доступний для всіх мобільних телефонів, які мають оперативну систему Microsoft. Вони можуть бути додані в список тих пристроїв, які можуть вже запустити додаток: iPhone, IPAD, IPod Touch, Blackberry і Android.


iBreviary є унікальним програмним забезпеченням. Це перший офіційний молитовний католицький додаток для  смартфонів та планшетів. Завдяки співпраці з Кустодією Святої Землі (група францішканців- місіонерів, які працюють на території Святої Землі ) аплікація о.Падріні може зробити доступним читання бревіарію та літургійних текстів для смартфонів. iBreviary дає можливість молитись читанням «офіційного бревіарію» (Літургію Годин Римського і Амброзійського обрядів). Щодня доступними стають потрібні частини молитов, а , крім того, і Літургійні читання на потрібний день року.

 


Графічний інтерфейс користувача доступний італійською та англійською мовами, аплікація  дає можливість молитися шістьома різними мовами: англійською, італійською, французькою, іспанською, румунською та латиною.
iBreviary використовують десятки кардиналів та єпископів, сотні священиків, монахів та семінаристів. Святіший Престол позитивно оцінює реалізацію цієї сучасної ініціативи.

 


Отець Падріні був спеціально призначений для розробки цього проекту у 2009 році Папською Радою Соціальних Комунікацій. Крім того, «отець2.0» координував також ватиканський проект Pope2You.net –портал, який використовує Папа для того, щоб бути ближчим до молодих людей через Facebook, iPhone та Youtube. Сам отець веде два блоги: passineldeserto.blogosfere.it та genitorieinternet.Blogspot.com.  

 

За матеріалами: lastampa.it