//

Група священиків у Німеччині займеться новою євангелізацією та підготовкою до Року Віри

На півдні Німеччини, в єпархії Роттенбург-Штуттгарт, утворився осередок  священиків, які хочуть активно заангажуватися у новій євангелізації та підготовці Року Віри. Священики цього осередку наголосили про свою єдність з місцевим єпископом і Святішим Отцем. Їхній представник зазначив, що осередок священиків не є відповіддю на ініціативу австрійських священиків, які офіційно відмовилися слухатися Папи і єпископів.

 

О. Адріан Важеха заявив, що новий осередок священиків єпархії Роттенбург-Штуттгарт насамперед хоче бути спільнотою священиків і не хоче бути доєднаним "ані до лівої, ані до правової шухляди Церкви": "Ми не є відповіддю ані на попередні ініціативи, ані не є проти когось чи чогось. Ми виступаємо за: радісний переказ католицької віри на основі традиції і ІІ Ватиканського Собору в спілкуванні з нашим єпископом і Вселенською Церквою".

 

О. Важеха сказав, що таким чином ініціатива не відкриває нічого нового, тому що єдність з єпископом і Папою має бути очевидною. Новий осередок, до якого зараз належить понад 50 священиків, створили, щоб священики могли обмінятися досвідом і зміцнити віру. Основними завданнями осередку є підготовка Року Віри, який оголосив Папа Бенедикт XVI і нова євангелізація в німецьких парафіях. У своєму основоположному документі священики написали, що вони хочуть спонукати молодих людей до священства і молитимуться за цей намір.

 

О. Адріан Важеха сказав, що в новій ініціативі священиків йдеться передусім про їхню спільноту, а не кампанію в ЗМІ. Не виключено, однак, що вона буде займати офіційну позицію у важливих для суспільства питаннях.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie