//

Група гостей з Німеччини зацікавилася діяльністю сиротинця у Коломиї

Впродовж 7-9 серпня у Коломийсько-Чернівецькій єпархії перебувала група гостей з Німеччини. Особливим об’єктом уваги закордонних гостей стала діяльність сиротинця у Коломиї, адже гості, які є вірянами храму Пресвятої Родини з міста Фрайбурґа, виявили бажання допомогти у функціонуванні цього закладу.

 

Правлячий Архієрей Кир Миколай (Сімкайло) розповів про зусилля і нелегку працю, яку було здійснено єпархією для відкриття цього приміщення: «Роздуми проте як допомогти дітям, які полишенні чи обділені родинним затишком, не давали нам спокою», – розповідає єпископ.

 

Німецькі віряни, які прибули до України зі своїм парохом о. Францом Ляйтенмайром, вже мають досвід доброчинності, оскільки вже неодноразово прибувають не з порожніми руками для жертвенних справ. Одяг, взуття, білизна, іграшки, солодощі – це дарунки, які отримали наші діти від закордонних гостей.

 

Група візитерів, а це вісімнадцять осіб, провели знайомство з дітьми і навіть долучилися до дитячого дозвілля: пісень та ігор. Діти попрощалися з доброчинцями з надією знову зустрітися.

 

Владика Миколай поінформував гостей про харитативні проекти єпархії, а також провів ознайомлення з центральною святинею – катедральним собором Преображення Христового. Для гостей було проведено екскурсію до найвідоміших сакральних, історичних і культурних споруд краю.

 

Джерело: kolomyya.org