//

Громадяни не отримують реальних даних про аборти, – вважає ірландський єпископат

Ірландські єпископи закликають молитися за країну у намірі повного захисту життя. Зараз, – йдеться в заяві єпископів, – щодо цього існує велике замішання. Ірландія перебуває під сильним тиском лобістів, які вимагають легалізації вбивства ненародженої дитини. Вони покликаються на рішення Європейського суду з прав людини, який два роки тому виніс рішення, що Ірландія порушує права жінок, не дозволяючи аборти навіть з медичних міркувань. Проти такої аргументації запротестувала нещодавно Місцева Комісія Матері. Залучені до неї лікарі вважають, що Ірландія не потребує лібералізації заборони абортів, оскільки жінка отримує небезпечну терапію, навіть якщо це загрожує життю дитини.

 

Питанням абортів ірландський уряд займеться найближчими днями. За словами Архиєпископа Майкла Нері з Tуаму, єпископатові Ірландії залежить насамперед, щоб ірландців не ввели в оману.

 

«Попри те, що каже дехто, рішення Європейського суду не зобов’язує ірландський уряд легалізувати аборти. Навпаки, ірландська влада має зробити все, щоб ірландське законодавство надало повний захист життю ненароджених дітей. Це можна зробити, запевняючи, що вагітна жінка може отримати будь-яке необхідне лікування, яке служить для захисту її життя. Церква ніколи не вчила, що життя дитини треба ставити вище, ніж життя матері. З погляду на ту ж людську гідність дитини та матері, життя обох так само святе і так само заслуговує захисту. Думаю, що в цьому питанні існує ще велика плутанина. Кожен, хто виступає за життя, мусить розуміти відповідальність і за матір», – сказав ірландський прелат.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va