//

Греко-католики відкривають в Одесі богословські курси

Сертифікатна програма із східно-християнського богослов’я стартує в Одесі у вересні 2011 року. Організатори курсів — Український католицький університет (УКУ) спільно з Одесько-кримським екзархатом УГКЦ.


Як повідомив завідувач кафедри богослов’я УКУ о. Віктор Жуковський, програма передбачає вивчення цілого комплексу богословських наук, починаючи від догматизму і закінчуючи етичним богослов’ям і літургікою. «На курсах в Одесі викладатимуть висококласні греко-католицькі богослови, що захистили докторські дисертації в кращих університетах світу. Видані нами сертифікати будуть офіційними свідоцтвами отриманих знань», — підкреслив Віктор Жуковський.


«Церкві потрібні кваліфіковані богослови, катехити, проповідники Божого Слова, — говорить Одесько-кримський екзарх Василь (Івасюк). — Богословські курси дозволять не лише підготувати таких служителів, але і дадуть можливість їх випускникам глибше пізнати свою християнську ідентичність».


Поступити на курси зможуть як греко-католики, так і віруючі інших церков, зацікавлені в поглибленні свого розуміння візантійської богословсько-літургійної традиції або бажаючі служити своїм спільнотам як проповідники, євангелізатори і катехити.


Реєструватися на курси і отримати детальнішу інформацію можна за e-mail або за  телефоном 066-2-555-631.

 

Джерело: www.cerkva.od.ua