//

Голова Центру військового капеланства Курії Львівської архиєпархії перебував із робочою поїздкою у республіці Бангладеш

З 2 по 22 серпня на запрошення Владики Павлінуса Кости, голови Єпископської конференції Католицької Церкви Бангладешу та архиєпископа Даки, голова Центру військового капеланства Курії Львівської архиєпархії УГКЦ о. Степан Сус перебував із робочою поїздкою у республіці Бангладеш. Військовий капелан спільно із групою місіонерів із Франції мав змогу ознайомитись із діяльністю Католицької Церкви у цій країні та відвідати чимало міст і сіл, більшість яких знаходяться у справжніх джунглях.

 

Римо-католицька церква у Бангладеші нараховує близько 350 000 вірних, які належать до 45 етнічних груп. На площі 147.570 км. кв. у Бангладеші проживає понад 160 млн. чоловік.

 

«Ці люди бідні та часом і голодні, не володіють великим багатством, живуть у глиняних хатах, однак у них є неоціненний скарб – це віра в Бога та безсмертна душа, і ми заради цього живемо і працюємо серед них», - наголосив під час зустрічі із гостями Владика Павлінус Коста.

 

«Для мене особисто це був неперевершений досвід, відвідати країну Бангладеш та діткнутись до життя християн. Інколи люди не так потребують якоїсь матеріальної допомоги, як просто уваги зі сторони інших людей. Тому під час цієї поїздки я намагався максимально бути поруч бангладешців та знайомитись із їхнім життя та культурою. Для мене, вихованого у східній традиції, було неперевершеним враженням побувати на Святій Літургії, де і грали на бубнах, і танцювали, і замість грошей на тацу в пожертву кидали жменьки рису. Це частина культури та традиції цього народу», - сказав о. Степан Сус.

 

Під час численних зустрічей о. Степан розповідав християнам Бангладешу, священикам та семінаристам м. Даки, м. Рашаї та м. Бонпари про Україну та Українську Греко-Католицьку Церкву, військове душпастирство, а також на згадку подарував українську ікону Богородиці. Цікавим є те, що про Україну в Бангладеші більшість знають завдяки футболу, який тут дуже люблять грати.

 

Впродовж двох останніх років військові капелани Центру військового капеланства допомагають французьким місіонерам в організації благочинних ярмарків у м. Парижі, надсилаючи їм різні українські сувеніри. Кошти, які отримують із цих ярмарків йдуть як допомога для Католицької Церкви у Бангладеші.

 

Повідомили у Центрі військового капеланства

Львівскьої архиєпархії

Джерело: www.ugcc.org.ua