//

Голова Спільноти св. Егідія став міністром у новому уряді Італії

Професора Андреа Ріккарді (Andrea Riccardi), засновника одного з провідних католицьких церковних рухів новітнього часу – Спільноти св. Егідія, призначили міністром з питань міжнародного співробітництва та інтеграції в новому уряді Італії, який нещодавно сформували в Маріо Монті.

Андреа Ріккарді (нар. 1950 р.) заснував Спільноту св. Егідія в Римі, коли ще був студентом вищої школи 1968 року. Свою назву спільнота отримала від храму св. Егідія в римському районі Трастевере, де кожного вечора студенти, які стали членами спільноти, збиратися на спільну молитву і читання Біблії. Вони також займалися благодійністю, допомагаючи бездомним і бідним. Діяльність спільноти схвалила Папська Рада у справах мирян та надала статус міжнародної асоціації віруючих 1986 року. Чисельність членів спільноти за наступні два десятиліття зросла до 50 000 учасників у 72 країнах світу.

 

Організація займається євангелізацією і справами милосердя. Спільнота здійснює співробітництво з православною молодіжною організацією «Синдесмос», спільно беручи участь у благодійних акціях, надаючи гуманітарну допомогу та роздаючи їжу безпритульним.

 

Взаємодія Руської Православної Церкви і Спільноти св. Егідія також має давню традицію. Андреа Ріккарді як голова спільноти входив до складу делегації Римо-Католицької Церкви, яку очолював голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності кардинал Вальтер Каспер, що відвідав Москву в серпні 2004 року. 5 – 7 вересня 2004 року в Мілані відбулася щорічна міжрелігійна зустріч «Люди та релігії», яку організувала Спільнота св. Егідія. У ній взяли участь представники Російської Православної Церкви. 12 грудня 2004 року група молоді Спільноти св. Егідія на чолі з головою її бельгійського відділу баронесою Х. Кібоом відвідала Представництво Руської Православної Церкви при європейських міжнародних організаціях. 20 грудня 2004 року в Барі на запрошення керівництва Спільноти св. Егідія голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, митрополит Смоленський і Калінінградський Кирил (нині - Святіший патріарх Московський і всієї Русі) взяв участь у конференції «Християнство і Європа: соціальна думка Руської Православної Церкви».

 

За матеріалами: sedmitza.ru