//

Голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян зустрівся із семінаристами Дрогобицької духовної семінарії

Відбулася зустріч голови Пасторально-місійного відділу УГКЦ владики Йосифа Міляна та виконавчого секретаря цього відділу о. Василя Поточняка із семінаристами Дрогобицької духовної семінарії.


По гарячих слідах відвідин Блаженнішого Святослава м. Дрогобича та його побажання, яке він висловив на прес-конференції щодо активного місійного служіння у нашій Церкві,  9 травня 2011 р. у Дрогобицькій духовній семінарії відбулася зустріч студентів із представниками Пасторально-місійного відділу УГКЦ при Патріаршій курії, зокрема головою цього відділу владикою Йосифом Міляном і виконавчим секретарем о. Василем Поточняком.


Логічним продовженням сподівань Предстоятеля Церкви: «…тому, користаючи з нагоди, що тут присутні  семінаристи, хотів би закликати братів дуже серйозно думати про місійне служіння. Сьогодні наші вірні розсіяні по всьому світі. Нашим завданням є іти за ними там, де вони є. Наші люди потребують душпастирів. Тоді у 2020 році, можливо, ми матимемо єпархії, митрополії і в Африці, і на Далекому Сході, і в тих країнах, де є наші люди, про яких ми і не знаємо, але вони потребують духовної опіки, потребують мати батька і хочуть знати, що той батько з України реально про них дбає і йому на них залежить» стала зустріч із студентами, на якій владика Йосиф представив те служіння, яким займається даний відділ, а саме: опікою українцями за кордоном там, де немає структур нашої Церкви, натомість о. Василь коротко представив стан та охарактеризував ситуацію у країнах, (на даний час інформація зібрана із 37 країн), про що повідомляє сайт ДДС.  


Як згадувалося раніше, ПМВ УГКЦ цього року, з благословення його голови, владики Йосифа Міляна, вперше в новітній історії УГКЦ готує семінар-вишкіл греко-католицьких місіонерів, який відбудеться у Києві. «Програма підготовки розрахована на три роки, – зазначив виконавчий секретар відділу о. Василь Поточняк. – Учасники семінарів можуть вибрати зручну для себе дату 7-10 липня або 31 липня-3 серпня». Головною метою навчальних заходів є зібрати душпастирів, котрі працюють з вірними УГКЦ в країнах, де немає греко-католицьких церковних структур та тих, хто хоче вибрати таке душпастирське служіння. Разом із тим, ПМВ готує спеціальні практичні курси з місійності для семінаристів-старшокурсників. «Ми хочемо ознайомити майбутніх священиків із місійними реаліями, щоб вони могли вирішити, чи хочуть такою працею займатися. Для цього  запросили місіонерів з усієї Євразії», – зазначив о Василь. Тижневий курс відбудеться з 27 червня по 3 липня у Львівській духовній семінарії Святого Духа. Згадані заходи проходитимуть у рамках виконання рішень Синоду єпископів УГКЦ на тему міграції, який відбувся у вересні 2010 р. Нагадаємо, що цей Синод доручив Пасторально-місійному відділу УГКЦ розпочати системну працю у сфері міграції.


Повідомила Іванна Рижан