//

Голова Папської Академії наук: наука і релігія взаємно необхідні

 12 жовтня перед Синодальними отцями виступив з промовою професор Вернер Арбер - лауреат Нобелівської премії в області медицини, призначений Бенедиктом XVI у 2011 р. головою Папської Академії наук. Вчений - перший протестант в історії, який зайняв цю посаду. Наука і віра є і повинні продовжувати бути необхідними елементами людського пізнання - ця ідея була в центрі промови професора Арбера. Він нагадав, що науці "до сьогоднішнього дня не вдалося знайти задовільної відповіді" на всі питання людини, особливо ті, які "перевершують натуральну сферу". На його думку, саме в таких прогалинах важливу роль відіграє релігія.

 

Професор Арбер зазначив, що "до сьогоднішнього дня наука ще не дала точної відповіді щодо підстав життя" і "походження з нічого". Він звернув увагу на те, що не виключає можливості існування життя на інших планетах, але поки наукових доказів цієї гіпотези немає.

 

Говорячи про призначення науки, Нобелівський лауреат відзначив, що вона відкриває нові технологічні можливості, необхідні для поліпшення життя і середовища, в якому знаходиться людина, формуючи майбутнє. Щоб надати правильний напрямок цьому розвитку, важлива співпраця між Церквою, суспільством, економікою і наукою. На думку  професора, Ісус добре б поставився до використання науки на благо людини і поваги до законів природи.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va