//

Голова Комісії Християнської Єдності взяв участь у Київському міжконфесійному форумі

25 квітня в Києві розпочав роботу дводенний Міжконфесійний Форум «Назустріч змінам — роль релігії у сьогоднішньому світі. Віра в умовах демократії і світського суспільства». Для участі у форумі запрошено понад 200 представників різних конфесійних громад з усього світу, а також лідери організацій міжрелігійного діалогу, відомі політичні діячі та експерти. Організатор заходу — Інститут прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії.

 

Метою даного заходу було формування несуперечливого погляду представників найбільших релігійних громад на актуальні питання сучасності. Серед них: роль релігійного чинника у сучасних революційних рухах, релігійні цінності та глобальне інформаційне суспільство, способи врегулювання релігійних та міжконфесійних конфліктів, а також питання про майбутнє самих релігій в умовах стрімко мінливого світу.


Від Української Греко-Католицької Церкви участь у форумі взяв голова Комісії Християнської Єдності, о. Ігор Шабан. Разом з представниками християнських, іудейських, мусульманських, буддійських та індуїстських громад було спільно обговорено питання, пов’язані з визначенням ролі релігії у сучасному світі, протидії релігійному екстремізму та ксенофобії та вироблено спосіб пошуку механізмів взаємодії між світським і релігійним суспільством.

 

Джерело: www.ecumenism.com.ua