//

Гол з Мундіалю в кампанії проти абортів у Іспанії

Католицька Церква в Іспанії продовжує активну кампанію проти нечувано ліберального проабортивного закону. Одним із засобів у цій боротьбі став відеоролик, в якому використовується переможний гол іспанського футболіста Андреаса Іньєсти на останньому Мундіалі.
 

 

Відеоролик «Завжди є підстава для життя» показує людей, яким неповносправність ускладнює життя: дитина з пошкодженням голови, яка очікує, що в момент народження залишиться без опіки, молоді мужчина і жінка на інвалідних візках, чоловік біля ліжка хворого старого батька. Переможний гол Іньєсти спричиняє, що старий чоловік плаче з радості, дитина не очікувано отримує опікунів і молоді люди на візках вирішують одружитись.
Цим роликом, який провокує до задуми, Конференція Єпископів прагне заохотити іспанців взяти участь в «марші для життя», запланованому на 25 березня. Ця акція – вираз протесту проти прийнятого минулого року закону про аборти.
 

 

Нового закон дозволяє аборти до 14-го тижня вагітності, дозволяє робити аборти 16-ти і 17-ти річним дівчатам без згоди батьків. Дівчата підліткового віку повинні повідомити про своє рішення батьків чи опікунів, але можуть уникнути цього, якщо допускають можливі погрози чи тиск зі сторони родини.
 

 

Аборт допускається навіть до 22 тижня, якщо два лікарі підтвердять, що існує поважна загроза для здоров’я матері чи ушкоджень дитини. Якщо ж лікар ствердить, що ушкоджена дитина не зможе жити чи має невиліковну або серйозну хворобу, аборт допускають і після 22-ого тижня.
 

 

За матеріалами: ЕКАІ