//

Глядачі ТСН врятували життя 15-річному хлопчику

Глядачі ТСН врятували життя 15-річному Юрію Шкрібляку з Тернопільщини. Через вроджену ваду, у хлопчика на спині ріс горб. За дві хвилини після виходу в ефір сюжету ТСН, телефон батьків хлопця розривався від дзвінків із пропозицією допомогти.

А через два тижні небайдужі глядачі ТСН зібрали сто двадцять тисяч гривень Юрію на операцію. Відколи Юрко повернувся після операції, двері в родині Шкрібляків не зачиняються. Небайдужі односельці йдуть подивитися на хлопця, як на диво. Тепер вже високому Юркові, без горба, доводиться присідати, щоб захоплені сусідки могли до нього дотягнутися та розцілувати.

Ще три місяці тому хлопцеві було важко дихати, нерівний хребет гнув його додолу. Майже всі внутрішні органи змістилися. Щоб Юрій не став інвалідом, йому треба було терміново робити операцію. Кошти на операцію дитині збирали навіть українські заробітчани в Італії, Іспанії та Америці, які переглядали сюжет в інтернеті. Юркові імплантували легені, серце, шлунок, печінку, оскільки внутрішні органи були вже сплющені.

Юрко переніс дві надскладні операції, став вищим на одинадцять сантиметрів. Проте гроші, листи та дзвінки підтримки від добрих людей родина отримує й досі. Невідомий доброчинник подарував Юркові ноутбук. Купу енциклопедій надіслали люди, які побачили в сюжеті, що хлопець полюбляє їх читати.

Батьки Юрія ошелешені добротою і щедрістю українців та дякують всім, хто допоміг здійснити Юркову мрію - стати здоровим. "Будемо молитися всією сім'єю за здоров'я лікарів і всіх людей,яких сколихнула наша проблема", - сказала мама Юри Ганна Шкрібляк.

 

Джерело: ТСН