//

Глави Церков звернули увагу Президента України на “прірву” між багатими і бідними

КИЇВ – Релігійні лідери порушили перед Главою держави питання складного матеріального становища більшості громадян Україні, що має врахувати влада в контексті проведення непопулярних реформ.

 

Про це зазначено у зверненні, яке Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій  21 квітня передала Президенту Віктору Януковичу під час зустрічі, повідомляє Інститут релігійної свободи.

 

Глави Церков і релігійних організацій звернули увагу Президента Януковича на насущні соціальні виклики, котрі стосуються зростання “прірви” між багатими та бідними в українському суспільстві.

 

Вони також зауважили на проблеми соціального захисту дітей і знедолених, масове зростання цін на споживчі товари та комунальні послуги тощо.

 

“Вважаємо, що керівництво держави має врахувати цю складну ситуацію під час проведення пенсійної, житлової та інших реформ”, – наголосили керівники конфесій.

 

Всеукраїнська Рада Церков висловила переконання, що “ефективна соціально-економічна політика, заснована на принципах справедливості та поваги до людського життя, є запорукою збереження громадянського миру та утвердження незалежності нашої держави”.

 

Релігійні лідери України сподіваються, що зустріч Президента з Всеукраїнською Радою Церков “сприятиме подальшому розвиткові державно-конфесійних відносин на партнерських засадах та утвердженню духовно-моральних цінностей в Українському суспільстві”.  

Інститут релігійної свободи, м.Київ
www.irs.in.ua