//

Главі прес-служби Ватикану о. Ломбарді - 70 років

Директору прес-служби Святого Престолу, Генеральному директору Ватиканського радіо і телебачення отцеві-єзуїту  Федеріко Ломбарді 29 серпня виповнюється 70 років. Сьогодні багато ЗМІ в Італії розповідають про життєвий шлях цього католицького діяча. О. Ломбарді народився в місці Салуцці в італійській провінції П'ємонт. Закінчив католицьку школу отців-єзуїтів. У 18-річному віці вступив до новіціяту Туринської провінції Товариства Ісуса. Закінчив філософський факультет єзуїтського університету "Алойзіанум" в Варезі, потім - математичний факультет Туринського університету. Захистив кандидатську дисертацію з богослов'я в католицькому Університеті Франкфурт-на-Майні (Німеччина). У 1972р. отримав священичі свячення.


У 1977р. був направлений на посаду заступника головного редактора журналу "Civiltà Cattolica". З 1984 по 1990рр. виконував служіння провінціала єзуїтів Італії.

 

26 липня 2006р. Папа Бенедикт XVI призначив о. Федеріка Ломбарді своїм прес-секретарем: єзуїт починає керувати прес-службою Ватикану і представляти всі події Святого Престолу для журналістів всього світу, будучи для них найбільш авторитетним "ватиканістом".

 

З 1991р. о. Ломбарді очолив творчий колектив Ватиканського радіо, де через деякий час зайняв пост Генерального директора. З народженням Ватиканського телебачення управляє і цією структурою ЗМІ Ватикану. Сам він жартує, що, можливо, визначило ці призначення те, що батько був інженером-електронщиком. Як і дідусь, якому досі вдячні жителі італійської місцевості Дронеро, куди професор-сенатор Ломбарді провів електрику на початку ХХ ст. Професором з фізики та електроніки був і другий дідусь Федеріко - по матері, ім'я якого носить Туринський політехнічний інститут.

 

За матеріалами radiovaticana.org