//

Глава Єпископської конференції Хорватії привітав рішення КС країни у справі нових навчальних модулів

У своїй заяві стосовно вироку конституційного суду Хорватії від 22 травня Глава  Єпископської конференції Хорватії  Задарський Архиєпископ Високопреосвященний владика Желімір Пуліч від імені всього хорватського католицького єпископату виразив велике задоволення, що Конституційний суд не піддався тиску ліберального лобі й виніс перш за все саме юридичний, а не політичний чи ідеологічний вирок.

Як зазначив Архиєпископ Пуліч, з погляду Церкви в Хорватії сам предмет «Медичне виховання» є добрий і корисний для дітей, але Католицька Церква не може прийняти гіперліберальні модулі, які були накинені новою владою країни, оскільки вони оперті на гендерній ідеології, яка не відповідає моральній доктрині не лише Католицької Церкви, але й християнства в цілому.

«У випадку з новими модулями сексуального виховання, батькам відмовили в їхніх правах, а замість цього накинули ідеологію. Ідеологію, яка противиться католицькій вірі й здоровому глузду. Саме на цьому треба наголосити, оскільки деякі бажають виставити Церкву, як противницю нормальної медицини і гігієни» – сказав Архиєпископ.

Архиєпископ Пуліч також виразив жаль з приводу того, що сучасна хорватська влада, просуваючи антихристиянські ліберальні речі, прикривається начебто вимогами ЄС, хоча насправді ЄС взагалі таких вимого перед Хорватією не ставить.


За матеріалами www.ika.hr