//

Глава Ватиканської дипломатії запропонував відзначати міжнародний день солідарності з переслідуваними християнами

У своєму зверненні до Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) секретар Ватикану з взаємин з державами архієпископ Домінік Мамберті (Dominique Mamberti) запропонував щорічно відзначати міжнародний день солідарності з переслідуваними християнами, щоб привернути увагу в усьому світі до проблеми гонінь на християн. Про це повідомили Служба друку Святого Престолу та офіційне видання Ватикану «L'Osservatore Romano».

 

Архієпископ Домінік Мамберті на зустрічі ОБСЄ, що проходила в столиці Литви – Вільнюсі зазначив, що міжнародний день солідарності з християнами, що піддаються переслідуванню, буде «важливим знаком того, що уряди готові взяти участь у вирішенні цієї серйозної проблеми».

 

Архієпископ Мамберті дав зрозуміти, що до цих пір уряди різних країн не продемонстрували необхідного серйозного ставлення до цієї проблеми, нагадавши при цьому делегатам ОБСЄ, то насильство над християнами сьогодні є буденним явищем.


Менш явні порушення релігійної свободи є ще більш буденними, сказав архієпископ Мамберті. Він повідомив, що сьогодні «200 мільйонів християн різних конфесій відчувають труднощі від юридичних і культурних структур, які їх дискримінують». Щорічний день, коли можна було б нагадати про це, допоміг би привернути увагу до їх проблем також, сказав прелат.

 

У своїй промові на форумі ОБСЄ архієпископ Мамберті також привітав зусилля з обмеження торгівлі зброєю і закликав до посилення боротьби проти торгівлі людьми. Також глава ватиканської дипломатії підкреслив, що імміграційна політика влади різних країн повинна «приділяти більше уваги мігрантам безпосередньо, а не тільки їх економічній ролі в якості тимчасової робочої сили або постійних громадян».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru