//

Глава УГКЦ зустрівся із міністром закордонних справ Чеської Республіки

20 квітня відбулася зустріч Блаженнішого Святослава Шевчука, Глави УГКЦ, та Блаженнішого Любомира Гузара, Архиєпископа-емерита, із першим віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Чеської Республіки Карелом Шварценбергом.

 

В Україні міністр перебуває вперше і висловив велике бажання зустрітися із Главою Української Греко-Католицької Церкви, оскільки багато знав про свідчення віри УГКЦ у часи підпілля. Він особисто допомагав переслідуваним Церквам Центральної та Східної Європи в комуністичний період. Тепер, як високопосадовець Чехії, намагається краще пізнати стан життя і діяльності Церков у постсоціалістичних країнах.

 

Під час зустрічі гостя супроводжував Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух, а також працівники посольства. У ході розмови сторони обмінялися думками щодо суспільно-політичного розвитку України, стану церковно-державних відносин, а також екуменічної діяльності УГКЦ в Україні.

 

Крім того, Карел Шварценберг відвідає Львів, де зустрінеться із представниками світської влади та вищим духовенством УГКЦ, зокрема з Владикою Венедиктом Алексійчуком, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії.

 

На завершення зустрічі Глава УГКЦ подарував гостеві альбом із фотографіями та диск із проповідями із першого року предстоятельського служіння.

 

Департамент інформації УГКЦ