//

Глава УГКЦ закликав ділитися своєю вірою, адже «ми не можемо затримати цей Божий дар тільки для себе»

18 листопада 2012 року Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, після участі у святкуваннях 400-річчя монашества на Чернечій горі у Добромилі та 130-річчя Добромильської реформи відвідав греко-католицьку громаду м. Хирів, що на Старосамбірщині Львівської області. Звертаючись до вірних УГКЦ цього міста, Предстоятель УГКЦ розповів їм про те, що 2013 рік Святіший Отець проголосив Роком віри ( слухати). За його словами, Папа Римський у своєму слові з нагоди відкриття цього Року зауважив, що ми, віруючі християни, члени Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Церкви, повинні впродовж цього періоду показати сучасному світові істинність і красу католицької віри.

 

Крім цього, Першоієрарх УГКЦ повідомив, що Синод Єпископів УГКЦ, відгукуючись на заклик Святішого Отця, також проголосив Рік віри і в УГКЦ, програму проведення і організацію якого очолить Владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький.

 

«Запитаймо себе сьогодні, що для нас означає бути віруючим. Відповідно до вчення Церкви і Святого Письма, віра - це Божий дар, і якщо є один Бог, є одна віра і одне хрещення.  Віра - це дар, яким Господь хоче поділитися із нами усіма», - сказав промовець. Глава УГКЦ також наголосив на тому, що віра є і чеснотою, яка виявляється у здатності людини прийняти цей дар.

 

«Хочу сказати, що в Хирові є особливі люди, які живуть вірою, адже для вас віра була силою під час неможливих переслідувань, була основою життя. Я сьогодні приїхав вам подякувати і схилити перед вами голову за те, що ви любите свою Церкву, що ви є католиками там, де це важко. Адже ви не відреклися прабатьківської віри тоді, коли, можливо, цього хтось у вас вимагав, ви залишилися дітьми Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Церкви», - звернувся до парафіян Глава і Отець Церкви.

 

Наостанок Блаженніший Святослав наголосив на тому, що кожен віруючий покликаний своєю вірою ділитися, адже «ми не можемо затримати цей дар Божий тільки для себе». «Простягніть свою руку комусь і приведіть до Церкви когось, хто ще не знає тієї ласки віри», - додав на завершення свого слова проповідник.

 

Наприкінці зустрічі Блаженнішого Святослава із вірними УГКЦ у м. Хирові Владика Ярослав Приріз, даруючи Главі Церкви хрест, як символ перемоги і воскресіння над злом, сказав: «Ми будемо про вас пам’ятати в молитві, як діти про свого батька».

 

Департамент інформації УГКЦ