//

Глава УГКЦ взяв участь у ювілеї 600-ліття перенесення осідку Львівської Архідієцезії

«Дозвольте мені, від усієї повноти Греко-Католицької Церкви, щиро привітати наших братів, єпископат, духовенство, монашество Львівської Архідієцезії з початком ювілейного року» - сказав Блаженніший Святослав, Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви на урочистому богослужінні з нагоди інавгурації ювілею 600-ліття перенесення столиці Львівської Архідієцезії РКЦ з Галича до Львова, яке відбулося 1 лютого 2012 у Львівській архікатедрі.

 

Очолив святкове богослужіння Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, у спільній молитві участь також взяли: Архиєпсикоп Мечислав Мокшицький Митрополит Львівський, владика Леон Малий Єписокп-помічник, владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, а також інші представники духовенства РКЦ і УГКЦ в Україні і з закордону.


«Ми сьогодні разом відзначили дуже особливу подію в житті Церкви на нашій землі. – наголосив Предстоятель УГКЦ у вітальному слові. –  Для всіх нас є очевидним, що ця подія дала нового змісту і характеру громаді міста Львова. Історія є учителькою життя і я хочу усім нам побажати, щоб з цієї історії ми навчилися разом будувати Царство Боже на землі, будувати єдність і єдиномисліє на нашій українській землі, разом свідчити про єдність Христової Церкви в Україні».

 

Протягом Ювілейного року, який вірні завершуть 30 грудня, особлива увага буде звернена на Пресвяту Євхаристію, адже 26 травня 2012 року в Києві розпочинається І Всеукраїнський Євхаристійний Конгрес, який є: «…подією релігійного характеру; він є особливим виявом євхаристичного культу, зібранням Божого народу навколо Ісуса Христа, винятковою нагодою до гарячої молитви, до вшанування і роздумування над величчю отриманого Дару». – йдеться у Пастирському Листі римсько-католицьких єпископів в Україні. Завершення Конгресу відбудеться у Львові 3 червня 2012 року.


о. Павло Дроздяк,
прес-секретар Львівської архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua