//

Глава УГКЦ висловив співчуття родині Богдана Ступки

22 липня 2012 року на 71-му році життя помер Богдан Ступка – видатний український актор театру і кіно, Герой України, художній керівник київського Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. З цього приводу  Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, висловив співчуття родині, близьким і друзям Богдана Ступки.

 

У листі-співчутті йдеться: «Із глибоким сумом ми сприйняли звістку, що відійшов у вічність Ваш люблячий чоловік, батько та близька й рідна для сотень тисяч, а може, і мільйонів українців, людина – Богдан Ступка, син Сильвестра. Богдан Сильвестрович, рясно обдарований Всевишнім багатьма талантами, щедро ділився ними з ближніми і яскраво свідчив про велич духу людини як образу й подоби Божої». Також Блаженніший Святослав зазначає, що Богдан Ступка був справжнім сином рідного народу, віддано служачи йому своєю творчістю. «Талант слуги Божого Богдана, прикрашений неповторними природними обдаруваннями та довершений через батьківське виховання і працю над собою, захоплював глядача й торкався глибин душі кожної людини, - написав Архиєпископ Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. - Його поява на сцені чи на екрані сповнювала кожного українця гордістю від приналежності до того ж народу, що і цей відомий на весь світ митець». Передаючи слова підтримки родині померлого, Предстоятель Церкви сказав про те, що разом із усією родиною, близькими й щирими друзями та всіма шанувальниками таланту Богдана Ступки УГКЦ із сумом і молитвою проводжає його в останню путь, поручаючи його милосердю і вічній любові Небесного Отця.

 

«Нехай милостивий Господь прийме душу новопреставленого раба Божого Богдана у своє Небесне Царство, «де немає ні болізні, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне», - написав у листі-співчутті Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ