//

Глава УГКЦ в Римі дав інтерв’ю провідному італійському часопису

«В глобалізованому світі змінюються культури, суспільства, політика, підміняються цінності, але людина завжди залишається людиною, вона постійно шукає правдиві цінності, сенс та повноту життя», - сказав Блаженніший Святослав в інтерв’ю італійському виданню «Popoli e Missione».

 

17 червня під час робочого візиту до Риму, Глава УГКЦ, дав інтерв’ю провідному католицькому часопису «Popoli e Missione». Це вже не перше інтерв’ю, яке Блаженніший Святослав дає за кордоном. Приміром 10 травня Глава УГКЦ спілкувався з журналістами радіо «Ватикан». Після першої зустрічі з Папою Римський Венедиктом XVI вже в ранзі Глави УГКЦ, Блаженніший Святослав в Римі дав інтерв’ю французькій газеті “La croix”.

 

Цього разу журналіста з видання «Popoli e Missione» цікавила історія становлення Греко-Католицької Церкви в Україні, її сучасний стан та місія в світі.

 

Блаженніший зазначив, що сьогодні УГКЦ є присутня на всіх континентах. «Ми маємо Митрополії в Канаді, США, Польщі, єпархії в Австралії, Латинській Америці, знаходимо українців греко-католиків у Японії, Сінгапурі, Південно-Африканській Республіці. Там вони формують свої громади і вже звертались до мене з проханням дати їм священика», - зазначив Глава УГКЦ.

 

Сьогодні в глобалізованому та капіталізованому світі відбувається переоцінка цінностей, християнство в Європі конкурує з новими релігійними течіями, через що втрачає актуальність. З цього приводу, Блаженніший Святослав в інтерв’ю сказав: «Світ змінюється, відбувається переоцінка цінностей. З цього приводу Церква та християнство відсуваються на маргінес, стають не популярними. Військові конфлікти все частіше вибухають в різних частинах світу. Причиною того є те, що християнські ідеї та цінності не є втілені в щоденному житті кожної людини. Церква зажди закликає до пошанування гідності людини».

 

Повідомив Тарас Семенюк


Джерело: www.ugcc.org.ua