//

Глава УГКЦ уділив священичі та дияконські свячення в Патріаршому соборі Воскресіння Христового

24 травня 2012 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час недільної Літургії уділив священичі та дияконські свячення трьом священикам  і дияконові у Патріаршому соборі Воскресіння Христового, що в Києві.

 

Під час проповіді  Предстоятель Церкви підкреслив те, що Господь Бог «зодягне цих нових священиків і диякона в красу, яка перевершує красу єлею, зодягне гідністю бути священиком-учасником вічного священства і краси небесної слави, яку лише зображають шати священичого одягу». «Господь Бог буде сьогодні посилати цих священиків навчати народ, освячувати людей словом істини, визволяти їх від гріха і служіння всьому тому, чому служать погани, тобто не Богові, а речам чи сотвореним особам. Вони мають бути визволителями нашого народу і, допомагаючи єпископам керувати Божим людом, спрямовувати життя своїх вірних до пошуку і до відновлення Царства Небесного», - сказав промовець. Крім того, Блаженніший Святослав зазначив, що «представники духовенства УГКЦ в нашій державі є найбільш соціально незахищеними людьми». «Бо вони живуть з милостині, їхній достаток і добробут залежить від милосердя людей. Тому до них сьогодні – майбутніх священиків, Господь каже: дбайте насамперед про Царство Небесне, тобто шукайте його і ведіть до нього всіх вірних. А все решта - те, що вам потрібно буде для вашого життя і служіння, Бог вам подасть», - пояснив Глава Церкви.

 

Трактуючи слова недільного Євангелія, яким була нагірна проповідь Ісуса Христа, Патріарх сказав: «Якщо основою життя  людини буде служіння Богові, а не мамоні, тоді людина відчує те, що  Небесний Отець є той, хто про неї дбає».  На переконання Глави УГКЦ, у нагірній проповіді Господь Бог подає нам нову заповідь, новий закон, який перевершує за своєю справедливістю закон Мойсея, адже у своєму навчанні Він говорить про новий стосунок Бога до людини, людини до Бога, а відтак людини до всього того, що Господь Бог сотворив, - до видимого і невидимого світу. «Якщо ми центральною метою свого  життя поставимо пошук нашого Спасителя, пошук Бога і вічної правди та її втілення в особисте життя, тоді станемо вірними особами, сотвореними на образ і подобу Божу, які живуть у свободі синів Божих, а не Його слуг чи рабів», - підкреслив він.

 

Наостанок Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив побажання, щоб Господь за прикладом  молодих хлопців, які відчули своє священиче покликання, допоміг кожному із нас зрозуміти те, що Небесний Отець нас любить та про нас дбає.

 

Департамент інформації УГКЦ