//

Глава УГКЦ у Вінніпезі зустрівся з молоддю

Коли молоді греко-католики запитали Верховного Архиєпископа якою є його улюблена книга з Біблії, він не вагаючись відповів: «Євангеліє від Івана». Чому? «По-перше, воно найкоротше»,– сміючись відповів Блаженніший Святослав. А тоді вже серйозно додав: «Але цими небагатьма словами він говорить настільки глибоко».


Серед питань, які молодь УГКЦ в Манітобі поставила Блаженнішому Святославові під час зустрічі 7 вересня на парафії Св. Миколая, переважала тема «улюблених».  Зустріч відбулася після богослужіння на честь блаженного Микити Будки, першого українського католицького єпископа, котрий прибув до Канади 100 років тому.


Питання, які задавала молодь, стосувалися і богослів’я, і особистих історій. Наймолодший єпископ східного обряду ніколи не опускає можливості зустрітись з молоддю.


«Не легко бути молодими», – з посмішкою говорив він до присутніх, однак пізніше додав: «Але я обіцяю почути вас».


Один молодий хлопець висловив турботу тим, яким є його місце в Церкві, оскільки ні він, ні його батьки не розмовляють українською мовою. «Це не є Церква українців, це – Церква Христова»,– відповів Блаженніший. «Ми є глобальною Церквою. Ми є Церквою української традиції».


На питання що він відчув, коли в березні 2011 його обрали главою найбільшої Церкви східного обряду в єдності з Римом, Блаженніший відповів: «Я налякався до смерті. Я налякався через величезну відповідальність. Вона вимагала праці 24 години на добу, сім днів на тиждень».


«Однак мене підтримали єпископи», – додав він, – «Вони сказали: Бог тобі допоможе».


Нагадаємо, що Блаженніший Святослав перебуває у Канаді з нагоди проведення Синоду Єпископів УГКЦ, котрий офіційно розпочався 8 вересня молитвою та присягою єпископів і триватиме до 16 вересня.


За матеріалами Catholic News Service