//

Глава УГКЦ прибув до Канади

31 травня 2012 року Блаженніший Святослав (Шевчук) прибув до Едмонтонської єпархії в рамках свого першого пастирського візиту до Канади. Предстоятеля УГКЦ в аеропорту м. Калґарі привітав Владика Давид (Мотюк), Єпарх Єдмонтонський, разом із представниками духовенства, чернецтва та мирян єпархії, - повідомила с. Еммануїла Харишин, СНДМ.

 

У суботу, 2 червня, Глава УГКЦ візьме участь у святкуваннях з нагоди 100-літнього ювілею заснування парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Калґарі, а 3 червня відвідає парафію Святого первомученика Стефана і зустрінеться з вірними УГКЦ.

 

Відтак, із 6 червня, Блаженніший Святослав перебуватиме в Едмонтоні, де запланована низка зустрічей з духовенством і чернецтвом єпархії, учнями двомовних католицьких шкіл, молоддю, членами мирянських організацій. Зокрема в суботу, 9 червня, в цьому місті за участю Предстоятеля УГКЦ пройдуть святкування, приурочені до 100-ї річниці призначення першого єпископа УГКЦ в Канаді - Микити (Будки). Останнього дня свого візиту до Канади, 10 червня, Блаженніший Святослав відслужить Архиєрейську Божественну Літургію в катедральному храмі Святого священномученика Йосафата.

 

Департамент інформації УГКЦ