//

Глава УГКЦ подякував учасникам чину інтронізації та Святішому Отцеві

На завершення чину інтронізації Глава УГКЦ склав подяки присутнім у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Блаженніший Святослав передусім висловив вдячність своєму попереднику Блаженнішому Любомирові, членам Синоду Єпископів УГКЦ, присутнім у храмі представникам Апостольської Столиці - Апостольському нунцієві Архиєпископу Іванові Юрковичу та секретареві Конгрегації для Східних Церков Архиєпископові Кирилу Василю.

 

Новопоставлений Предстоятель висловив персональну дяку ієрархам Церкви, подякував Архиєпископові Львівському Ігореві (Возьняку) за те, що перепровадив Церкву в перехідний період та очолив Виборчий Синод УГКЦ, а також Високопреосвященному Владиці Мечиславу Мокшицькому, Митрополитові Львівському для вірних латинського обряду, Голові Єпископської Конференції РКЦ в Україні.

 

Слова подяки Предстоятель УГКЦ скерував і до достойних гостей зі Східних Католицьких Церков: Його Блаженства Григорія ІІІ, Патріарха Антіохії і всього Сходу, Олександрії та Єрусалима, Отця і Глави Греко-Мелхітської Католицької Церкви, а також до прибулих з ним Преосвященних Владик Михаїла (Аббасса), Титулярного єпископа Мир, Єпископа Курії, і Преосвященного Владики Жана Ассада (Гаддад), Митрополита Тир, отця Іллі Шатауї, патріаршого економа цієї ж Церкви. До них Блаженніший Святослав промовив французькою: «Sa Beatitude Gregoire III; Merci beaucoup pour Votre presence!».

 

Глава УГКЦ подякував Митрополитові Словацької Греко-Католицької Церкви Іванові (Баб’яку), а делегатові Єпископської Конференції Польщі Преосвященному Владиці Мар’янові Роєку, Єпископові-помічникові Перемишльської дієцезії, і отцеві Бартошу Райновському, канцлерові Курії, сказав польською: «Witam serdecznie przedstawicieli Konferencji Biskupów Polski! Ekscelencjo, czcigodny Księże Biskupie, serdecznie dziękuje za Waszą obecność i żywię szczerę nadzieję na współprace».

 

Вітання до делегації Румунської Греко-Католицької Церкви у складі Преосвященного Владики Вірджіля (Берчеа), Єпарха Орадеї, та Преосвященного Владики Василя (Бізау), Єпископа Курії, звучало румунською: «Ringrazio di cuore la presenza dei rappresentanti della Chiesa Greco-Cattolica Romena. La Vostra presenza è il segno importante della comunione cattolica tra le Chiese Orientali. Mando di più fervi saluti all’Arcivescovo maggiore di codesta Chiesa Sua beatitudine Lucian Mureşan».

 

Блаженніший Святослав також сердечно подякував Преосвященному Владиці Міланові (Шашіку), Єпископу Мукачівському, Преосвященному Владиці Юрію (Джуджару), Апостольському екзархові для католиків візантійського обряду в Сербії та Чорногорії, архимандритові Сергієві Гаєку, Апостольському візитаторові для греко-католиків Білорусії, а також всесвітлішому отцеві Василеві Говері, Апостольському візизаторові для українців у Казахстані.

 

Крім того, Глава УГКЦ подякував представникам Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, окремо згадавши присутніх на інтронізації Преосвященного Владику Іларія від УПЦ, Преосвященного Владику Євстратія від УПЦ КП та Преосвященного Владику Володимира, який представляв УАПЦ.

 

Першоієрарх Церкви склав слова вдячності представникам дипкорпусу, які завітали на інтронізацію, зокрема присутнім у храмі Надзвичайним та Повноважним послам США, Франції, Лівану, окремо звернувся до керівника дипмісії Аргентини Ліли Ролдан Васкес де Муан та генерального директора Реновабісу Стефана Дартмана і референта цієї благодійної організації для України Йоахима Сауера.

 

«Я дякую ректорові УКУ о. Борисові Гудзяку та ректорам семінарій з України та з-за кордону, організаційному комітетові, який готував нинішню урочистість, своїм батькам і рідним. Врешті, дякую всім вірним у всьому світі за ревну молитву про успішне проведення Синоду; з нетерпінням чекаю моменту особистої зустрічі з усіма вами, а нині поручаю себе і надалі вашим святим молитвам», – промовив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав і висловив щиру дяку всім, хто прийшов цього особливого дня до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

 

 

Департамент інформації УГКЦ