//

Глава УГКЦ підтримав ініціативу Львівської політехніки створити недільні школи

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) підтримав і благословив ініціативу Національного університету «Львівська політехніка» створити просвітницькі і недільні школи.
 

Як повідомляє прес-служба вишу, Національний університет «Львівська політехніка» звернувся до Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з пропозицією налагодити тіснішу співпрацю. У листі ректора університету професора Юрія Бобала, скерованого до Глави УГКЦ, йдеться про створення недільних шкіл, котрими б спільно опікувалися університет та церква.

 

У зверненні міститься також побажання, аби духовні отці брали активну участь у круглих столах та бесідах-дискусіях в освітньо-науковому та молодіжному середовищах. Висловлена пропозиція залучати їх до популяризації різноманітних спільних науково-просвітницьких ініціатив.

 

«Звертаюся до Вас, – пише професор Юрій Бобало, – як до особистості, чия наполеглива праця і зусилля у справі здійснення позитивних змін у суспільстві та оздоровлення його менталітету привертають увагу широкої громадськості. Своєю діяльністю Ви демонструєте здатність нестандартно мислити і бачити глибинні проблеми. Однією з таких, яка за нашими сподіваннями робить нас союзниками і однодумцями, є проблема впровадження верховенства науки, виховання високих моральних та інтелектуальних цінностей молодого покоління».

 

У листі-відповіді Глава УГКЦ Блаженніший Святослав схвалив і благословив ініціативи Львівської політехніки. Він також висловив переконання, що така співпраця відкриє можливість молодій людині ще глибше переосмислити своє значення для місцевої громади і для суспільства в цілому.

 

Джерело: ЗІК