//

Глава УГКЦ очолив екуменічний Молебень у храмі Святого Василія Великого в Києві

20 січня, відповідно до програми 46-го Тижня молитов за єдність християн, у храмі Святого Василія Великого Блаженніший Святослав Шевчук очолив екуменічний Молебень. Із Предстоятелем УГКЦ молилися: Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольській нунцій в Україні, Архиєпископ Григорис Буніатян, Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, а також духовенство різних конфесій.

 

Пригадуємо, що Тиждень молитов за єдність християн традиційно триває в усьому світі від 18 до 25 січня. Головною темою його роздумів і гаслом стали слова з книги пророка Міхея: «Чого очікує від нас Господь?» Тема, запропонована християнами Індії, зокрема Християнським студентським рухом і Загальноіндійською католицькою федерацією університетів, була опрацьована Світовою радою Церков та Папською радою у справах єдності християн.

 

Слід відзначити, що днями президент Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох в інтерв'ю для Радіо Ватикану з нагоди Тижня молитов за єдність християн відзначив: «Екуменізм - це не просто справа дипломатії або політики: це питання віри. І тим, що нас об'єднує найбільше, є таїнство Хрещення, визнане всіма, і Апостольське сповідання віри».

 

Департамент інформації УГКЦ