//

Глава УГКЦ: ми повинні брати участь у виборах і серйозно приглядатися до тих, за кого віддаємо свій голос

Торкаючись питання наступних виборів і коментуючи послання Синоду єпископів УГКЦ до вірних у час підготовки до парламентських виборів 2012 року, Блаженніший Святослав сказав наступне:

 

"Кожного разу, коли є якась важлива подія у суспільстві, зокрема вибори, наша Церква звертається до своїх вірних і усіх людей доброї волі з окремим посланням. У цьому нашому посланні ми навіть подали маленький іспит сумління, який треба зробити тому чи іншому політику, який або вже був вибраний і знову хоче ввійти у Парламент, або прямує до цієї дороги. Там є ціла низка питань, які було би добре задати кожному виборцеві тому кандидатові, за якого він думає голосувати.

 

Очевидно, нам би дуже хотілося, щоб ті особи, які хочуть служити народові як народні обранці, були християнами і то добрими християнами. Чому? Тому що слуга має мати певні чесноти, певні якості, а найкращим Учителем услужливості є Ісус Христос, який на Тайній Вечері вмив ноги учням, кажучи, що Він є Учитель, який подає приклад для наслідування.

 

Ми хочемо показати, які вимоги потрібно ставити до того, кого ми хочемо делегувати як нашого обранця. Ми закликаємо наших людей обов’язково взяти участь у виборах. Чому? Тому що це є дуже важливий момент, коли потрібно проявити свою громадянську відповідальність. Бо дуже багато людей є часом знеохоченими, питаючи: «Хіба щось зміниться? Важливо не хто як голосує, а як голоси рахують». Але все це не повинно нас знеохочувати, ми повинні все ж таки брати участь у виборах і дуже серйозно приглядатися до тих, за кого будемо свій голос віддавати."