//

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, відвідає Німеччину

Христос Рождається!

Всечeсні Отці,
Дорогі Брати і Сестри в Христі!

 

сьогодні ми покликані піднести наші духовні очі на берег річки Йордану і разом з пророком і Предтечею Іваном прислухатися до Голосу Євангелія: «Ти єси син мій улюблений, у тобі - моє вподобання» (Мр. 1,11) Такими словами знаненується початок прилюдної діяльності Господа Ісуса Христа. Тут Господь починає свою проповідь, тобто властиве християнине життя – проповідь євангелія – доброї і радісної новини.

 

Сьогодні і ми хочемо Вам сповістити радісну новину для нашої Церкви в Німеччині: на запрошення Добродійної Організації «Реновабіс» прибуває до Німеччини Глава нашої Церкви, Блаженніший Святослав (Шевчук) і перебуватиме тут з 11.02 по 18.02.2012 року. Окрім інтенсивної програми та різних зустрічей в ці дні, він бажає зустрічі також з нашою українською церковною спільнотою в Німеччині. З огляду на обмежений час та інтенсивність такого візиту, ми передбачили наступні Божественні Архиєрейські Літургії з Блаженнішим

Святославом:
12.02.2012 – о 10.00 год. – Архиєрейська Божественна Літургія в Катедральному Соборі в м. Мюнхен
15.02.2012 – о 19.00 год. – Архиєрейська Божественна Літургія в  парафії Св. Климентія в м. Франкфурт
18.02.2012 – о 10.00 год. – Архиєрейська Божественна Літургія в парафії Св. Миколая в м. Берлін.


Дорогі в Христі! Цей перший візит Блаженнішого Святослава до Німеччини з часу його обрання  Главою УГКЦ - це велика подія, яка для усіх нас є ознакою єдності з традицією нашої Батьківщини-України. Тож постараймось вийти на берег духовного Йордану, щоб бути заново оновленими Духом Святим, щоб проповідувати своїм життям Євангеліє – добру новину.


В Катедрі в Мюнхені, де в часи переслідування нашої Церкви в Україні, збиралися наші батьки і всі ми на молитву за відродження і визволення нашої Церкви і Вітчизни, ми зможемо, разом з Блаженнішим Святославом, подякувати Богу за дар нашої волі.


В днях візиту сповниться 55 років з дня смерті Блаженного Петра (Вергуна) – першого Апостольського Візитатора для українців в Німеччині. Ми будемо приймати нашого великого гостя та провідника в дорозі до Бога у тому Храмі, де Блаженний Вергун служив в перші часи його праці тут та в недолях війни, аж до ув’язнення. Тож в підготовці до тих святкових днів закликаємо усіх Вас, до молитви та до чисельної участі у цих духовних зустрічах, щоб за заступництвом Блаженного Вергуна та під покровительством всіх Святих українського народу, цей духовний візит Блаженнішого Святослава став для наших громад духовним оновленням та спонукою до відродження в Христі. Хай цей візит стане для нас духовним Йорданом, щоб прийнявши цю духовну купіль ми почали нове життя – в світлі Його слова: «... у тобі моє уподобання».

 

Організаційний комітет
Джерело: www.ukrainische-kirche.de