//

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав, очолив Божественну Літургію в українській парафії свв. Сергія і Вакха в Римі

У Хрестопоклонну неділю, яка є третьою неділею у періоді Великого Посту, українська парафія Свв. Сергія і Вакха в Римі мала нагоду і радість літургійно молитись з Главою і Отцем УГКЦ, Блаженнішим Святославом. Патріарх очолив Божественну Літургію та виголосив духовне слово. Блаженніший найперше висловив подяку вірним, які численно прибули до храму за їхню участь у богослуженнях, згадуючи при тому час власного служіння на даній парохії, коли у храмі було менше вірних, ніж служителів. Духовне слово Патріарха спонукало вірних прийти до духовної Скелі – Христа, щоб отримати від Нього сили для подальшого витривання у пості та в житті. Мойсей, який силою Божою здобув вибраному народові воду зі скелі у пустині, постав як прообраз таїнства, здійсненого Христом, що із свого боку подав вірним для покріплення власну кров і воду. Хрест Христовий, який є наче престолом здійснення цього дивного таїнства, і який виставляється для почитання у цю третю неділю Великого посту, став провідним мотивом проповіді Блаженнішого Святослава. Наприкінці Глава нашої Церкви поділився спогадом про введення на Патріарший престіл, яке відбулось рік тому, власне на Хрестопоклонну неділю.


З Главою УГКЦ співслужили о.д-р Іван Дацько, Президент Релігійного Товариства «Свята Софія», о. Іван Кулик, адміністратор української парафії в Римі, о.Анібал Солтус з Америки, о.Микола Стронянський та о.Іван Гобела. 
Літургія Хрестопоклонної неділі стала першою урочистою архиєрейською Літургією Блаженнішого Святослава в храмі Свв. Сергія і Вакха, у храмі, який ще пам’ятає священиче служіння Патріарха під час його студій у Римі.

 

За матеріалами: ukr-parafia-roma.it / www.chiesaucraina.it/