//

Глава Сиро-Малабарської Церкви оголосив про проведення Місіонерського року

Блаженніший Георгій Аленчеррі, Верховний Архиєпископ Ернакулам-Анґамальський, Глава Сиро-Малабарської Церкви, оголосив про проведення Місіонерського Року, який розпочнеться 15 серпня 2011 р. та буде присвячений 50-річчю євангелізаційної місії на півночі Індії місіонерів з південного штату Керала. Нещодавно обраний Глава Церкви звернувся до вірних та парафій із закликом присвятити цей період місіонерським ініціативам та надати підтримку тим, хто вирушає на місії.

 

У своєму першому пастирському посланні Блаженніший Георгій пригадує, що всі охрищені Христові учні покликані бути місіонерами, а хто не виконує цього обов’язку, є немов дерево, що не приносить плоду. З цього випливає заклик до вірних, родин та парафій брати участь та поширювати різні євангелізаційні ініціативи за межами Керали. «Слід докладати зусилля для того, щоб на парафіяльному та єпархіальному рівнях організовувати місіонерські зустрічі, взаємоподіл досвідом, курси про місії, місіонерські реколекції та семінари, збірки для підтримки місій», – пише Верховний Архиєпископ, зазначаючи, що ці всі ініціативи спричиняться до духовного оновлення Церкви.

 

З поміж трьох обрядів – латинського, сиро-малабарського та сиро-маланкарського, які присутні в Індії, саме Сиро-Малабарська Церква є найбільш місійною. Хоч традиційними теренами поширення цієї Церкви, яка нараховує приблизно 4 млн. вірних, є південноіндійський штат Керала, кілька сотень місіонерів служать поза його межами, значна частина яких допомагає на парафіях латинського обряду. Сиро-Малабарська Церква також заснувала єпархії свого обряду у центрі та на півночі країни на місійних теренах, де ще не існували християнські громади.

 

Джерело: Радіо Ватикан