//

Глава Сиро-Малабарської Католицької Церкви відвідає Австралію

Глава Сиро-Малабарської католицької Церкви, Верховний Архиєпископ, індійський кардинал Джордж Аленчеррі, здійснить першій візит до вірних своєї Церкви, які проживають в Австралії. Запрошення Верховному Архиєпископові надіслала Конференція Єпископів Австралії та численна громада вірних.

 

«Я щасливий можливістю зустрітися з моїми людьми і дізнатися, яким чином вони отримують духовну підтримку в цій країні», – сказав кардинал Аленчеррі. Відзначаючи велику допомогу з боку єпископів Латинського обряду, він наголосив на тому, що «єпископи Австралії здійснили надзвичайну працю, допомагаючи нашій спільноті жити власною вірою, відповідно до своїх традицій».

 

Сіро-Малабарська Католицька Церква походить від християн Апостола Томи, головним чином сконцентрована на Малабарському узбережжі Індії (нині штат Керала), а також існують численні громади вірних у Північній Америці. Вона перебуває в повному євхаристійному спілкуванні з Католицькою Церквою і має свою тисячолітню традицію. На сьогодні вона нараховує майже чотири мільйони вірних та є однією з найбільших Східних Церков.

 

Джерело: Радіо Ватикан